Vintertid

Det har vært en rolig vinter på hundefronten. Like greit, siden det har vært så kaldt at det har vært utfordrende nok på de treningene vi har hatt med hundene.

På starten av året gikk vi passeringskurs hos Lundqvist med Kovu. Vi har gått flere gode kurs der, og et veldig bra passeringskurs tidligere hos Hund i Fokus, men følte at vi trengte litt oppussing på den fronten. Kovu passerer de fleste hunder uten problemer, men jeg vil gjerne ta tak i den lille andelen som av og til trigger ham. Som oftest jevngamle eller yngre hannhunder, eller settere. Jeg hadde litt forventninger til kurset, både på grunn av tilbakemelding fra andre, og god erfaring fra tidligere kurs. Vi lærte ikke så mye nytt, men det forventet jeg igrunn ikke. Jeg var litt skuffet over bruken av korreksjon, som ellers er veldig begrenset og kun under gitte forutsetninger på Lundqvist-kurs, men det er mange metoder der ute, og vi fokuserte mye på kontakt og mestring. For vår del fikk vi ikke jobbet så veldig mye videre, men vi fikk ihvertfall litt strukturert og tilrettelagte treningssituasjoner. Den største utfordringen var kanskje været som noen uker var så dårlig at vi fikk ganske lite utbytte av kurskvelden, siden Kovu helst ikke ville ut av bilen i det hele tatt, og ihvertfall ikke orket å bry seg om det kom en hissig hund forbi.

Gjennom vinteren gikk jeg og Odin på treningsgruppe hos Side ved side hver mandag, mest for å få litt fast trening i en ellers stille tid. Det ble så som så med struktur, men vi fikk trent litt på ting vi trenger å jobbe med. I mars gikk jeg og Odin baneutfordringskurs i rally, litt fordi vi ikke fullførte kurset i fjor. Jeg har litt delte følelser på dette med at vi har «pensjonert» oss fra rallykonkurranser. Jeg vil jo så veldig gjerne få det siste nappet til eliteklassen, og kanskje starte der, men samtidig er det så mye som skal stemme for at vi skal greie det, og det er like kjedelig hver gang en liten filleting ikke klaffer så vi ikke greier det.

Fra neste år kommer det imidlertid nytt regelverk for rallylydigheten, og jeg tenker å gå et par stevner med begge hundene for å få litt følelsen med klassene slik de blir. Noe lettere blir det nok ikke, men kanskje er vi heldige og det klaffer en av gangene, og jeg kan få mellomtittelen og starte i elite med Odin. Jeg venter i spenning på at utkastet blir lagt frem, og dommerseminaret der vi skal gå gjennom og lære oss de nye reglene.

En kommentar om “Vintertid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s