På tide med den årlige oppdateringen? Nytt av året: Barn hunt!

Det skjer rett og slett ikke mye i hundelivene her i huset for tiden. To pensjonerte gubber som koser seg på tur og slapper av. Helsen min begrenser både trening og kurs, så selv om Odin på ingen måte har mindre kapasitet med alderen så blir det stort sett turer i nærområdet og litt i marka. Begge hundene virker fornøyde med det, og da blir det slik. Verst er det nok for meg, jeg savner både å jobbe med hundene og være en aktiv del i hundemiljøet. Jeg får heldigvis litt gjennom å dømme rallystevner, men de er det også blitt færre av for min del.

Etter over et års pause har jeg endelig fått meldt meg på kurs. Det ene uten hund – seminar med Leslie McDevitt, som har skrevet Control Unleashed. Boken har hjulpet mye i arbeidet med fryktaggresjonen til Odin, og selv om det er krevende å følge to fulle dager med teori så håper jeg å få med meg noen nyttige erfaringer. Det skal jo også bli morsomt å se siden de fleste som skal være med av hunder er kjentfolk.

Denne helgen var det endelig tid for et annet kurs jeg har hatt lyst på, nemlig introkurs i barn hunt! Sporten er ikke overraskende fra USA, har vært i Norge i et par år nå, og kommer nok til å bli mer populært etterhvert. Sporten går ut på at hundene skal søke etter lukkede rørtuber med døde rotter i «baner» av høyballer. I løpet av et søk skal de også gjennom en tunnell som varierer med vanskelighetsgradene, og oppå høyballene. Sporten ble opprinnelig utviklet for tradisjonelle rottehunder, men er åpent for alle, så vi tok med både Odin og Kovu på kurs.

Odin fikset jobben bra, ikke uventet. I likhet med andre søksoppgaver så har han en tendens til å «stikke innom» søket ganske tidlig, men markerer ikke tydelig, før han kommer tilbake etter å ha sjekket rundt. Enten må jeg lære meg å lese ham bedre, eller lære ham å markere tydeligere. Men talent har han, og hvis vi får det til håper jeg at vi kommer oss på noen treninger i vinter.

Kovu er ofte uforutsigbar på slike ting. Vi vet han kan å søke – han bruker nesen mye, og er rå på blodspor. Hvis han gidder. Klatring oppå ulike ting er noe vi gjør daglig som triks på tur, men under og gjennom er uvant. Han strevde litt med tunnellen, men kom gjennom noen ganger. Selve søket ble helgens underholdning. Han stoppet en halvmeter unna riktig rørtube, rynket på nesen og ristet på hodet. Ingen tvil om hva han synes om døde rotter!

 

9TLUIby_ntM
Out4TxOVYcs

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s