Odin til fysioterapeut + Dommerkurs

Vi har konkurrert litt i år også, men etter suksessen i fjor høst så har resultatene uteblitt. Vi har hatt et par ok runder, som for eksempel på Brekke i april, men i Fredrikstad i juni, og så på Morokulien, så har vi slitt med dårlig motivasjon og lite kontakt og fokus. Vi har jo slitt en del med snusing før, men jeg har hatt på følelsen at det har vært noe annet med dette. Vi skulle egentlig få en fysioterapeut til å se på Odin i sommer, men det rant litt ut i sanden. Men etter et par ganske dårlige runder på Morokulien så bestemte jeg meg for å begynne å sjekke der.

Det er ikke tvil om at vi også har et motivasjoneproblem, og dermed begynner prosjet FVF (fri ved fot). Så lenge jeg får Odin til å følge villig og motivert så er det ikke så mye vi ikke kan av rallyøvelsene. Så framover er det full fokus på det, en del grubling og tankeutveksling med flinke hundetrenere og mye godbiter.

Når det kommer til det fysiske, så var det «heldigvis» en fysisk grunn til noe av problemene, og ikke noe alvorlig. Spesielt fordi snurr og dekk har vært vanskelige øvelser så har jeg mistenkt noe fysisk, selv om han hopper og spretter når det passer ham. Odin har på et eller annet tidspunkt fått seg en strekk eller belastning på muskelen på venstre skulder, som gradvis har utviklet seg til en veldig stiv muskel, og såklart tilsvarende problem på grunn av avlastning på høyre side. Super-fysio Hilde Iren løste opp både her og der, og jeg synes allerede at jeg merker en helt annen bevegelighet og treningsglede hos Odin.

I september var det rallystevner nesten hver helg på terminlisten, så jeg måtte velge og vrake litt. Når formen i tillegg var litt usikker så var jeg veldig i tvil om vi skulle melde på stevne i Sarpsborg siste helgen i september, og enda mer usikker når det viste seg å være i ridehall. Jeg innså at jeg kom til å angre om vi fikk en forbedring og kunne startet, så vi er påmeldt, og med fysioterapien og et par innetreninger i Sinsenhallen så er det tilogmed en liten sjanse for at vi blir startklare. Etter det blir det kanskje et stevne eller to på Hadeland i løpet av vinteren, men ellers blir det full fokus på treningsdømming.

Jeg har nemlig vært på dommerkurs, og startet utdanningen for å bli rallydommer. Kurset var veldig interessant og lærerikt, og det skal bli spennende å sette mye av det ut i praksis. Et av de vanskelige temaene er korrigering i (og rundt!) ringen og hvor grensene går og hvordan vi bør håndtere det. Jeg tror ikke jeg skal si så mye mer om det her, det er kanskje verdt en egen bloggpost. Men i skrivende stund venter jeg ihvertfall på tilbakemelding på skriftlig eksamen, og når den (forhåpentligvis) er godkjent så kan jeg starte å treningsdømme.

En kommentar om “Odin til fysioterapeut + Dommerkurs

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s