Clickercamp 2014

Første helgen i juli pakket vi bilen og kjørte til Finnskogen, hele gjengen, for en langhelg med kurs og sosialt samvær med masse hundefolk. For min del er det første gang jeg har vært med på en så stor hundeleir, siden en ukes leir sannsynligvis er for mye for helsa, og at vi som oftest har en del annet på planen om sommeren. I sommer har jeg dessuten begrenset med feriedager pga. ny jobb i fjor.
Det fine med Clickercampen var å kunne velge og vrake i korte kurs etter smak og behag.

Det var veldig hyggelig å treffe kjentfolk fra ulike kurs vi har gått tidligere, eller som vi kjenner via klubber eller nettfora. Og ikke minst at alle der har en felles filosofi og bakgrunn for treningen, om ikke 100% med klikker, så med positiv forsterkning som verktøy. Og gode instruktører som kan finne gode løsninger på de problemene man støter på av og til, og mer masse erfaring og kunnskap.

Odin og jeg startet lørdag og søndag med rallykurs med Anna Larsson. Kurset var rettet mot alle nivåer, og de to andre på kurset var klasse 1-nivå. Heldigvis var vi bare 3 ekvipasjer, så kurset ble litt skreddersydd etter ønske og behov. Og god grunntrening trenger man jo uansett nivå.
På lørdag startet vi ganske enkelt med litt fri ved fot, og et par teknikker for både nyinnlæring og forbedring. Så gikk vi over på baklengskjeding, noe jeg personlig er altfor dårlig på. For vår del var det kombinert med avstandsbelønning som jeg nylig har begynt å jobbe mer med, og fikk litt utfordring, og framgang, der.
Søndag jobbet vi med rygging, sideforflytninger, startrutiner, litt mer baklengskjeding, og til slutt slalom. Den siste var på forespørsel fra meg, siden det er en av de vi mangler litt på for eliten. Vi er godt på vei etterhvert, og må igrunn bare trene mer for å få stabilitet på øvelsen. Til tross for varmen jobbet Odin ganske bra hele helgen.

Sånn utenom det tekniske så lærte jeg mye om rallylydighet i Sverige, som har en god del forskjell fra oss. Blant annet gjør de alle øvelser på både høyre og venstre side og både i springmarsj og sakte marsj. Jeg tror nok mange norske ekvipasjer hadde fått en utfordring der borte.

På søndag kveld var det foredrag om Den viktige leken med Tobias Gustavsson, og for vår del kurs neste dag, med Kovu. Til tross for at jeg startet å jobbe ganske tidlig så har Kovu utrolig lite interesse for lek og gjenstander. I likhet med alt annet så har det blitt litt bedre etter den kjemiske kastreringen, men jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har fått ham i lek det siste halvåret.

Først startet Kovu dagen med et halvt kilo kjøttboller, mens vi spiste frokost. Kjøttbollene var tenkt som belønning på kurset, og med mett hund og varmt vær så var jeg særdeles skeptisk til potensialet for dagen. Kovu overrasket stort, og lekte ganske heftig med både meg og Tollef den første økten. Senere dabbet det ganske fort av, men vi fikk litt framgang og litt tanker på teknikker og mål for lekingen med Kovu. Konklusjonen, noen lekeidiot blir han aldri. Men med 40 kg hund så er det egentlig helt greit.

Til tross for ymse værmeldinger og bagen full av regntøy og ulltøy så var det godt og varmt alle tre dagene. På godt og vondt såklart, både hunder og eiere ble ganske fort slitne i varmen, men det var deilig å slippe å være kald og våt, som fort kunne vært et alternativ. Heldigvis var det også stort sett litt vind, så vi slapp unna den verste myggen.

Det var ganske deilig å komme hjem på mandag, etter tre dager med jobbing både fysisk og mentalt for både to- og firbeinte. På en måte skulle jeg veldig gjerne vært lengre, men ingen av hundene hadde vært noe særlig å trene med flere dager i strekk, og sannsynligvis ikke jeg heller. Men vi tar nok turen igjen neste år, dersom anledningen byr seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s