Sesongstart

De siste årene har det vært flere rallystevner vinterstid, men våren er sesongstart for vår del. Da vi rykket opp i klasse 3 for et års tid siden brukte jeg opprykket med en gang, selv om vi ikke var helt klare. I ettertid har jeg angret litt på det, og planlagt å kose meg lenge i klasse 3 og få et stabilt  nivå før vi tar opprykket til elite.

Men den gang ei. Av ulike årsaker vurderer vi å flytte utenlands igjen for en periode, og da vil jeg jo gjerne prøve å få championatet til Odin før det skjer. Og det er ikke akkurat gjort i en fei, så da gjelder det å komme seg opp i elite så snart som mulig. Så det som skulle være en «kose-sesong» med noen få konkurranser og mye trening blir i stedet et spørsmål om hvor mange stevner vi greier å få med oss, og for en gangs skyld litt press på å gjøre det bra. Nå blir ikke hverken Odin eller jeg jaget hjemmefra om vi ikke greier den tittelen, men det hadde jo vært morsomt.

Så til tross for fjorårets avgjørelse om å ikke konkurrere mer innendørs (Odin blir ubekvem med så mange hunder tett på, så blir jeg stresset, så blir han stresset, osv…) så meldte jeg på til Hadeland hundeklubb i starten av april. Dommer var Irene Heggen, banen var perfekt for oss uten noen vanskelige øvelser, og jeg kommenterte under briefingen at «om dette går dårlig kan jeg ihvertfall ikke skylde på hunden».

For å få Odin høyt nok «på» i konkurranse så bruker jeg en leke rett før vi skal inn, som jeg sniker unna like før start. Uheldigvis fikk Odin øye på det denne gangen, og da var løpet kjørt for vår del. Allerede fra første øvelse var Odin på vei for å snu og finne leken sin, og var ukonsentrert resten av løpet. På et tidspunkt var han såvidt utenfor ringen før jeg fikk ham inn igjen. For første gang i mitt liv har jeg opplevd å få poengtrekk på samtlige øvelser! Men vi kom oss gjennom uten disk i alle fall. Og framover skal vi trene mye på å legge leken ved siden av treningsbanen, så får vi se.

I dag var det stevne i min egen klubb, praktisk nærme, i strålende sol. Jeg var veldig spent siden vi har slitt en del med fokus og konsentrasjon i det siste, men Odin var i toppform og det var ingen øvelser som vi sliter med. Dessverre måtte vi repetere en øvelse fordi han la seg i stedet for å sitte, og det var de tre poengene vi manglet for å rykke opp i elite. Men Odin var med hele veien og gikk nydelig, så jeg håper at vi greier å holde på motivasjonen gjennom sesongen. På grunn av flere familiebegivenheter går vi glipp av en haug med stevner i slutten av mai og begynnelsen av juni, men etter det er det fullt fokus og satsing på rallystevner!

En kommentar om “Sesongstart

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s