Stevneoppsummering og kastrering

I slutten av mai gikk vi LP1 igjen, denne gangen på Brekke. Det gikk ikke så bra denne gangen heller, Odin var umotivert og snusete – men han gjorde alle øvelser (med unntak av hinderet som han løp forbi!) og dekkøvelsene var fine. Avstandskommandoen kan vi fortsatt ikke skikkelig, så den droppet vi. Så ble LP lagt på hylla til fordel for klargjøring til rallylydighet igjen.

Vi startet i Horten i august for å få en formtest før Morokulien. Det var tordenvær og noen kraftige regnbyger, men opphold da vi skulle gå. Odin var fint med rett før start, men da vi gikk inn i ringen så skjedde det noe og han begynte å dempe etter to skilt, jeg måtte mase og lokke ham gjennom hele banen. Dette til tross, vi disket i hovedsak på at jeg tok feil av høyre og venstre helomvending. Etter vendingen ville han ikke legge seg, så løpet var uansett kjørt.

De to siste stevnene viste da at vi trenger å jobbe med motivasjon og intensitet igjen. Vi trente innimellom i løpet av bilferien i England, og kom hjem en uke før Morokulien. Siden jeg var arrangør startet vi kun tre av de fire stevnene, og disket alle tre. Men Odin hadde kjempefin intensitet hele veien, og to av diskene var helt og holdent min feil, da jeg hoppet over et skilt og hadde en dårlig  under marsj-øvelse. Uansett var jeg kjempefornøyd med innsatsen til Odin, han hadde akkurat det vi trenger for å komme videre.

I Askim tre uker senere var Odin så høy før stevnet at jeg måtte få noen til å holde ham mens jeg briefet banen – han kunne ikke ligge i tøyburet. Han gikk veldig fint på banen, men snuste litt i starten og fikk en veldig dårlig under marsj-øvelse, igjen, så jeg trodde vi disket der, men den gang ei. Tredje plass, 190 poeng og vårt første napp til eilte, og dermed hadde vi nådd årets mål! 2. november starter vi igjen på dobbeltstevne i Drammen i håp om å kanskje få et napp til denne sesongen. Vi har jobbet mye med dekk under marsj og avstandskommandering i det siste – så mye at Odin ofte legger seg når han ikke skal, så det må vi jobbe med fram til da.

I august var vi også to uker på bilferie i England, og hundene var med. Bilturen nedover var drøy, spesielt den ene dagen med 14 timer i bil, kun med korte stopp. Men det var vel verdt det, hundene fikk turer i nasjonalparker, løpe på store sandstrender, med på pub og museer, og ikke minst flere dager med fottur i Peak District. To uker der de kom ut på forskjellig sted hver gang de var ute av bilen, og overnatting på motell, hostel, telt og leilighet/cottage var ikke noe problem, og jeg tror hundene storkoste seg mesteparten av tiden.

I skrivende stund er det 11 dager siden vi satte kastreringschip på Kovu. På tross av passeringsproblemene hadde jeg jo satset på å ikke gjøre det, selv om han har ganske høyt hormonnivå. Men når han begynte å blø fra underlivet på grunn av høyt hormonnivå var det på tide å gjøre noe. Dyrlege utelukket heldigvis problemer med prostata, så forhåpentligvis blir vi kvitt problemet, og kanskje litt av snusingen og fokuset på andre hunder i samme slengen med kastrering. Foreløpig merkes det ikke noe særlig, tvert imot har han vært ganske ivrig og snusete de siste par dagene. Men angivelig så skal chipen gi en liten «hormontopp» før den begynner å virke, så jeg regner med at vi ser endring i løpet av et par uker.

Ettersom de vi bruker som hundepassere får seg egne hunder eller flytter på seg så har vi vært på hunderpasserjakt til Kovu igjen. Han har allerede vært to ganger hos en veldig hyggelig jente, og det går veldig bra. I løpet av nærmeste framtid skal han en tur til en annen potensiell hundepasser for å se hvordan det går, og da håper vi at vi er dekket fremover så vi slipper å kjøre den lange turen til Molde for å levere og hente hund når vi skal på utenlandstur i vinter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s