Rally-Odin i farta!

I mai begynte vi på Canis-cup med Aase. Cupen er et konkurransekurs, på den måten at man får en øvelse for hver gang, som man konkurrerer i neste gang, i ring med poenggivning, omtrent som en lydighetskonkurranse. Øvelsene var en kombinasjon av rally-lydighet, hverdagslydighet og konkurranselydighet. Noen av øvelsene kunne vi veldig bra fra før, andre var ting vi måtte jobbe litt med, som fellesdekken. Odin har ofte vært veldig variabel, og i løpet av kurset opplevde jeg det flere ganger. Jeg fant etterhvert ut at vi måtte jobbe mye med lek og få ham høyere «opp» før vi startet. Men han kunne likevel være helt med før vi gikk i ringen, og så falle helt sammen når vi kom inn i ringen, uten at jeg gjorde noe spesielt. Men vi fikk i det minste trent på å konkurrere med løs hund, og det gikk relativt bra.

I midten av juni var det firdobbelt rallystevne i Sandefjord, og det var en grei mulighet for oss etter at årets stevne i Oslo ble avlyst. Det har gått veldig bra på trening det siste halvåret, og vi har trent ganske mye løs. Værmeldingen var pøsende regn to dager i strekk, så jeg var veldig spent på hvordan det ville gå. Vi startet som planlagt det første stevne i klasse 1, og Odin gikk kjempefint. Han brukte et par-tre hindre på å komme ordentlig i gang, etter det var han med hele tiden. Dessverre har han en uvane når han er giret, med å hoppe bortover i «fri ved fot», og dermed fikk vi mye trekk for fysisk kontakt. Men absolutt ikke det verste å få trekk for, en glad hund! En tredjeplass med 181 poeng ble det likevel, og sløyfe på årets første stevne!

Etter at det første stevnet gikk så bra bestemte jeg meg for at det var på tide å gå opp i klasse to. Vi kan alle øvelsene, og bånd eller ikke er egentlig ikke det som utfordrer oss nå, men kontakten og utholdenheten. På tre stevner i klasse to fikk vi ett napp til opprykk, og to runder på rundt 170 poeng. Ikke helt fornøyd med poengene på de to siste, men fire stevner uten en eneste disk er uansett bra!

Det vi fikk en del trekk for på stevnene var det samme som vi har sett på kurset. Odin var helt med på oppvarming og lek, men så snart vi kommer inn i ringen mister han kontakten og henger ikke med. Jeg er ikke veldig stresset eller anspent, men jeg tror jeg er innstilt på at i ringen SKAL han prestere. Jeg er litt strengere i stemmen og gir ham litt mindre «slakk» i hva han gjør og hvor mye kontakt han skal ha. Dermed starter han med å dempe, men så snart vi er gjennom noen hindre og vi begge slapper av så går det mye bedre. Da får jeg problemet med hoppingen på meg når jeg roser, men akkurat det skal vi lære oss å kontrollere bedre etterhvert. Video fra Sandefjord kommer (kanskje) på Youtube så snart jeg har funnet en god måte å komprimere den nok på!

Så nå er det til med konkurransetrening, masse trening med ring, og en del «streng» trening utenfor ringen, og mer «snill» trening i ringen. 1. september er det et enkeltstevne i Drammen, og så har vi bestemt oss for å dra på Morokulien med NRL i september. Da skal jeg prøve å gå klasse 1 med Kovu også, så får vi se om han har noe talent innen rally! Før det skal vi også på lydighetskurs med Maren Teien (VM lydighet 2011) så kanskje vi får kontroll på avstandskommanderingen og bedre på fellesdekken.

Akkurat nå har vi begge en liten pause. Odin ble med mamma og pappa tilbake til Molde da de var her nede sist helg. Jeg har hatt noen travle uker på jobb, og skal til Molde om en ukes tid, så da passet det greit at jeg henter ham da. Savner lillegutten min, og gleder meg til å trene videre i Molde og utover sommeren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s