Ferie for to- og firbeinte

Januar er den måneden da de tobeinte trenger litt påfyll av sol og varme for å holde ut den kalde mørke vinteren. Siden lange flyturer og mange varmegrader ikke er så hundevennlig, så får hundene sin egen ferie her hjemme i Norge. Odin ble igjen hos mamma og pappa da vi var der nyttårshelga. Der stortrives han med masse oppmerksomhet, og ligger og koser seg under pleddet sitt foran peisen. Mamma og pappa synes det er kjekt å ha en deltidshund som de kan levere tilbake etter en stund. I år var jeg litt spent på hvordan det ville gå med maten. Odin har blitt litt rund etter kastreringen, og burde gå ned et par kilo (noe som jo er en del, når man ikke veier mer enn 10 kg i utgangspunktet). Det er jo ikke til å komme bort fra at «besteforeldre» har en tendens til å skjemme bort dyret litt. De fikk beskjed om å begrense seg litt, og tips til sunne alternativer. Og jamen kom ikke lillebofs hjem igjen uten de to overflødige kiloene! Flinke «besteforeldre», fornøyd eier, og en glad og treningsklar hund som kom hjem igjen etter 5 uker på kuropphold!

Kovu skulle egentlig være hos Kaja og grand danoisen Tesh den første av de to ukene vi skulle bort. Et par uker før vi skulle reise fikk Aqua, dvergpinscheren til Kaja, løpetid, og jeg spurte Kaja når Tesh hadde løpetid sist. Svaret var vel noe sånt som «oi!». Heldigvis hadde Tollef en hundevant og hundeløs kollega som stilte opp og kunne ta Kovu den første uken. Han kjenner Kovu siden Kovu er med på jobb iblant, og de to koste seg sammen den første uken. Den andre uken var han hos mammas kusine. Hun kjenner ikke Kovu så godt fra før, men er vant til å passe både rottweiler og stor blandingshund som ikke har vært av de enkleste, og Kovu er jo heller ikke så vanskelig av seg, med unntak av styrken ute. Kovu er veldig flokkfokusert, og i utgangspunktet allerede småspist av seg, så i likhet med Odin hadde han tatt av litt vekt, og blitt ganske tynn. Vi veide ham til 37 kg noen dager etter vi kom hjem, og da er han normalt på 40 og fortsatt ganske tynn. Det blir godt med mat på gutten for tiden! 🙂

Siden november har vi jobbet med treningsopplegg for passering av hunder med Kovu. Han vil fortsatt helst leke med alle hunder han ser, og det er ikke alltid like lett å få oppmerksomhet eller kontroll når han først vil. Etter et passeringskurs hos HundeAkademiet, som var helt greit, begynte vi på passeringskurs med Nina Haaland og Hund i Fokus. I dag var første kursdag av to helger med kurs, etter at vi har fulgt eget treningsopplegg i to måneder. Egen post om det senere. Det er gode dager, og dårlige dager. Jeg synes ikke jeg ser noen veldig stor endring i det daglige, mens Tollef mener han ser forbedring. Jeg håper såklart han har rett, og at vi er på riktig vei med trening og alder. Rundt 18 måneder gammel så har jo Kovu sine tenåringsdager også, der alt er teit, han piper hele dagen om han får lov, og vil ihvertfall ikke gjøre noe som vi sier. Trekk pusten dypt – det går over!

Målet for Odin i vår er å starte klasse 2 i rally, og kanskje LP1 i løpet av året, om anledningen byr seg. I skrivende stund har vi akkurat meldt oss på CanisCup i Oslo i mai/juni, et 8 ukers kurs som fokuserer på konkurranseøvelser. Jeg synes det virker veldig morsomt, og var misunnelig på de lengre vest da Canis Oslo og Bærum annonserte det i Sandvika i vår. Takk Aase! Odin er veldig fokusert og jobber bra for tida, så jeg håper vi greier å holde på det framover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s